Welcome Guest! You need to login or register to make posts.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
AlanZhuo  
#1 Posted : Wednesday, May 02, 2007 12:52:06 AM(UTC)
AlanZhuo

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/2/2007(UTC)
Posts: 7

Hi,

Sometimes (maybe just 1%) when a user on our website uses the Image Uploader,
he doesn't send the photo to our server, but an image like a thumbnail
according to the mime-type from the original photo. (like the picture below)

[Image was removed]

I can't find out what browser or operating system they used, but I believe
the last time we had this, the user used a MacOSX (even don't know which
browser).


Some code I used:
Code:

    // start ...

    /**
     * onSelMaxSize
     *
     * Triggered when in a select (eSelect)
     * a maximum size was selected
     *
     * @param object eSelect Maximum sizes selectbox
     */
    function onSelMaxSize(eSelect)
    {
        // load IU component
        var oIU = getImageUploader('ImageUploader');
        if (!oIU) {
            return;
        }

        // get maximum from selected dimension
        var oDim = optToDim(eSelect.value);
        var iMax = Math.max(oDim.width, oDim.height);

        // if size selected
        if (iMax > 0) {
            oIU.setUploadThumbnail1FitMode("Fit");
            oIU.setUploadThumbnail1Width(iMax);
            oIU.setUploadThumbnail1Height(iMax);
        }
        else {
            oIU.setUploadThumbnail1FitMode("ActualSize");
        }
    }

    // Create JavaScript object that will embed Image Uploader to the page.
    var iu = new ImageUploaderWriter("ImageUploader", 660, 500);
    iu.activeXControlEnabled = true;
    iu.javaAppletEnabled = true;

    // For ActiveX control full path to CAB file (including file name) should be specified.
    iu.activeXControlCodeBase = "ImageUploader4.cab";
    iu.activeXControlVersion  = "4,1,21,0";

    //...

    // General transform settings
    iu.addParam("UploadSourceFile",            "false");
    iu.addParam("UploadThumbnail1JpegQuality", "100");
    iu.addParam("UploadThumbnail1CopyExif",    "true");

    // Resize and rotate
    iu.addParam("AllowRotate",             "true");
    iu.addParam("UploadThumbnail1FitMode", "ActualSize");    // dynamically set to 'Fit'

    //...
    
    iu.writeHtml();

    //... end


Maybe this is a known problem?


Thanks,
Alan

Edited by user Friday, December 18, 2009 8:30:40 PM(UTC)  | Reason: Not specified

AlanZhuo  
#2 Posted : Thursday, May 03, 2007 5:09:38 PM(UTC)
AlanZhuo

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/2/2007(UTC)
Posts: 7

Ok, I think we found the exact problem,


The photos located in the panes aren't shown as thumbnails. They don't get generated at all, even after waiting for a while. These screenshots were sent to us by the last user having this problem.

[Image was removed]

[Image was removed]

Is it possible the Image Uploader fails to recognize this kind of JPEG? The last user having this problem told us these photos were copied directly from his digital camera to his PC, and then used in the Image Uploader. But when he saved these photos again with an image editor as JPEG's (not just copy), then the photo's do were shown correctly as thumbnails.
His OS is Windows XP, and his browser Internet Explorer (not sure which version, but certainly not a 7)


Thanks,
Alan

Edited by user Friday, December 18, 2009 8:31:20 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Alex Makhov  
#3 Posted : Sunday, May 06, 2007 1:57:57 PM(UTC)
Alex Makhov

Rank: Advanced Member

Groups:
Joined: 8/3/2003(UTC)
Posts: 998

Hello,

Could you send us any of these problem files (the originals, not thumbnails)? I think these files are originally not in JPEG format. Some cameras can make RAW files instead of JPEGs.
Sincerely yours,
Alex Makhov

UserPostedImage Follow Aurigma on Twitter!
AlanZhuo  
#4 Posted : Monday, May 07, 2007 8:07:18 PM(UTC)
AlanZhuo

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/2/2007(UTC)
Posts: 7

Hi,

I placed the first photo online at [URL was removed]

This is the original image from the camera. I also tested with this photo, but no problems here.

Thanks,
Alan

Edited by user Friday, December 18, 2009 8:40:09 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Alex Makhov  
#5 Posted : Wednesday, May 09, 2007 12:34:41 PM(UTC)
Alex Makhov

Rank: Advanced Member

Groups:
Joined: 8/3/2003(UTC)
Posts: 998

Hello,

I have tested this photo with no problems too. Could you ask your client to make a screenshot of the problem? Does this problem occur with both versions of Image Uploader (Java andActiveX)?
Sincerely yours,
Alex Makhov

UserPostedImage Follow Aurigma on Twitter!
AlanZhuo  
#6 Posted : Wednesday, May 09, 2007 5:00:24 PM(UTC)
AlanZhuo

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/2/2007(UTC)
Posts: 7

Hi,

The screenshots in the second post in this thread are from this customer. It's impossible to contact the other customers having this problem.
We only know it happened on Internet Explorer, FireFox (Windows) and once on a Mac (don't know which browser but guessing Safari), so occurred with Java and ActiveX.

Thanks,
Alan
AlanZhuo  
#7 Posted : Thursday, May 31, 2007 4:23:52 PM(UTC)
AlanZhuo

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/2/2007(UTC)
Posts: 7

Ok, it happened again :/.

This time we have more information. The customer used Microsoft Internet Explorer 6.0 on a Windows 98 operating system.

Thanks,
Alan
Alex Makhov  
#8 Posted : Friday, June 15, 2007 8:46:30 PM(UTC)
Alex Makhov

Rank: Advanced Member

Groups:
Joined: 8/3/2003(UTC)
Posts: 998

Hello,

We have tested such an issue some time ago. There was a client who had clients with similar problems on Win98 Millenium. We have checked the issue, reproduced it with an old version of Image Uploader (4.1.21.0) and after new version (4.5.4.0) installation the problem disappeared. So please try to check if the problem is still there with the last version of Image Uploader. If it is, please, send us the problem files.
Sincerely yours,
Alex Makhov

UserPostedImage Follow Aurigma on Twitter!
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.