Welcome Guest! You need to login or register to make posts.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
vmrocha  
#1 Posted : Wednesday, January 25, 2017 3:20:18 PM(UTC)
vmrocha

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 1/10/2016(UTC)
Posts: 15

Thanks: 7 times
I'm facing an issue where the Roof Art Text is failing on specific scenarios. Here is a sample code:

Code:

namespace ArtTextItalic
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            using (var bitmap = new Bitmap(600, 400, PixelFormat.Format24bppRgb, new RgbColor(0xff, 0xff, 0xff, 0xff)))
            using (var graphics = bitmap.GetAdvancedGraphics())
            {
                var font = GetFont(graphics);
                font.FauxItalic = true;
                var brush = new SolidBrush(new RgbColor(0x41, 0x41, 0x41));

                var sampleValues = new string[] { "Teste", "Testa" };

                var initialY = 0;

                foreach (var value in sampleValues)
                {
                    var texts = new Text[]
                    {
                        new RoofText(value, font, brush)
                        {
                            Center = new System.Drawing.PointF(150f,  50f + initialY),
                            Bend = -0.5f
                        },
                        new RoofText(value, font, brush)
                        {
                            Center = new System.Drawing.PointF(150f, 150f + initialY),
                            Bend = -0.2f
                        },
                        new RoofText(value, font, brush)
                        {
                            Center = new System.Drawing.PointF(450f,  50f + initialY),
                            Bend = 0.2f
                        },
                        new RoofText(value, font, brush)
                        {
                            Center = new System.Drawing.PointF(450f, 150f + initialY),
                            Bend = 0.5f
                        },
                    };

                    foreach (var text in texts)
                    {
                        graphics.DrawText(text);
                    }

                    initialY = 200;
                }

                bitmap.Save("ArtText.png");
                Process.Start("ArtText.png");
            }
        }

        static Font GetFont(Graphics graphics)
        {
            var customFontRegistry = new CustomFontRegistry(FontRegistry.Installed);
            customFontRegistry.Add("Arimo-Regular.ttf");
            graphics.FontRegistry = customFontRegistry;
            return graphics.CreateFont("Arimo", 33);
        }
    }
}

Note from the output attached that the Roof Art Text is not working only when the Bend value is positive and the word ends with "e".

The font that I'm using can be downloaded from here: http://www.1001fonts.com/arimo-font.html

ArtText.png

Fedor  
#2 Posted : Wednesday, January 25, 2017 10:05:06 PM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,567

Thanks: 5 times
Was thanked: 64 time(s) in 63 post(s)
Thank you for the bug report. We confirm the problem and will fix it shortly.

Aurigma Bug #0023022

Best regards,

Fedor Skvortsov

thanks 1 user thanked Fedor for this useful post.
vmrocha on 1/26/2017(UTC)
vmrocha  
#3 Posted : Thursday, January 26, 2017 5:51:24 AM(UTC)
vmrocha

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 1/10/2016(UTC)
Posts: 15

Thanks: 7 times
Hi Fedor, thank you for the update! Is there any URL that I can use to check the status of the bug?
Fedor  
#4 Posted : Friday, January 27, 2017 2:30:25 AM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,567

Thanks: 5 times
Was thanked: 64 time(s) in 63 post(s)
We have a private bug tracker.

Even though, we linked the bug and the forum post and will notify you when the problem is solved.

Best regards,

Fedor Skvortsov

Fedor  
#5 Posted : Saturday, April 29, 2017 4:11:20 AM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,567

Thanks: 5 times
Was thanked: 64 time(s) in 63 post(s)
The problem was fixed in the version 9.1.3.
Best regards,

Fedor Skvortsov

thanks 1 user thanked Fedor for this useful post.
vmrocha on 4/29/2017(UTC)
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.