Welcome Guest! You need to login or register to make posts.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
heath  
#1 Posted : Tuesday, March 13, 2007 2:38:24 PM(UTC)
heath

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 3/13/2007(UTC)
Posts: 5

I have a problem using the trial of the image uploader with PHP. I'm using CakePHP for a web app and login (the login is saved using PHP sessions). The session is stored within a cookie. After uploading images with Aurigma, for some reason, the page is refreshed and the session is no longer valid. Inside the script executed to store the uploaded files, I have saved some debug info to show the current cookies. I see that Aurigma is sending the session ID in a cookie, but for some reason session_id( ) displays a brand new session, effectively destroying the previous one. Is this a known issue? Could this be something with CakePHP?
Friday  
#2 Posted : Tuesday, March 13, 2007 11:56:15 PM(UTC)
Friday

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 3/9/2007(UTC)
Posts: 8

Quote:
Inside the script executed to store the uploaded files, I have saved some debug info to show the current cookies. I see that Aurigma is sending the session ID in a cookie, but for some reason session_id( ) displays a brand new session, effectively destroying the previous one.
I'm not an admin here but here's what I did (php):
Code:
iu.addParam('Action', '/upload.php?sid=');
Then in the upload script, set the session id to the one that was sent:
Code:
session_id($_GET['sid']);
heath  
#3 Posted : Thursday, March 15, 2007 2:00:45 PM(UTC)
heath

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 3/13/2007(UTC)
Posts: 5

I've tried that... For one reason or another the image uploader is destroying the session or changing the value of the current session somehow. I have no idea why it's doing this - it's a bummer because I can't use this software without sessions support.
heath  
#4 Posted : Thursday, March 15, 2007 2:09:59 PM(UTC)
heath

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 3/13/2007(UTC)
Posts: 5

Also, if I point the Action to any other page outside CakePHP, it works fine with the redirect. So something in the upload is affecting the session.
Alex Makhov  
#5 Posted : Thursday, March 15, 2007 3:29:59 PM(UTC)
Alex Makhov

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 8/3/2003(UTC)
Posts: 998

Hello, Let me describe how Image Uploader processes cookies. It just reads the document.cookie string from the current page and sends it in the upload request header.
Sincerely yours, Alex Makhov UserPostedImage Follow Aurigma on Twitter!
heath  
#6 Posted : Friday, March 16, 2007 9:18:09 AM(UTC)
heath

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 3/13/2007(UTC)
Posts: 5

Yeah, I see the session being passed as a cookie, but for some reason it still is starting a brand new session. I have no idea why this would be happening... The product just uses a simple POST to upload photos, correct?
heath  
#7 Posted : Friday, March 16, 2007 9:47:19 AM(UTC)
heath

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 3/13/2007(UTC)
Posts: 5

I've also noticed the $_SERVER array is empty on upload... I don't know if this helps.
Alex Makhov  
#8 Posted : Sunday, March 18, 2007 2:17:52 PM(UTC)
Alex Makhov

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 8/3/2003(UTC)
Posts: 998

Hello, Please try to check if the Concurrent Upload sample works correctly on your server. It uses the $_SERVER array and if it is empty, as you wrote before, the script would not work.

Edited by user Tuesday, October 28, 2008 5:57:56 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Sincerely yours, Alex Makhov UserPostedImage Follow Aurigma on Twitter!
toerfi  
#9 Posted : Wednesday, June 27, 2007 5:51:46 AM(UTC)
toerfi

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 6/27/2007(UTC)
Posts: 2

Hi, I am a newbie too. I tried the ImageUploader in an Extension for Typo3. I have the same problem. Everytime I upload some fotos, I loose my SessionCookie and have to re-login. When I use another action (no Typo3-site) everthing works well.
Alex Makhov  
#10 Posted : Monday, July 02, 2007 1:57:00 PM(UTC)
Alex Makhov

Rank: Advanced Member

Groups: Member
Joined: 8/3/2003(UTC)
Posts: 998

Hello, Please check this post: http://forums.aurigma.com/yaf_postst2071.aspx

Edited by user Friday, February 22, 2008 11:52:58 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Sincerely yours, Alex Makhov UserPostedImage Follow Aurigma on Twitter!
Ervination  
#11 Posted : Sunday, July 15, 2007 8:36:30 PM(UTC)
Ervination

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 7/15/2007(UTC)
Posts: 2

I am having the problem with session also. I am unable to store the sessions anymore and hence logged out of the system. Please aid me with this issue...cant work without sessions dude...
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.