Welcome Guest! You need to login or register to make posts.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Patrick Vossen  
#1 Posted : Wednesday, July 27, 2016 1:53:04 AM(UTC)
Patrick Vossen

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 7/11/2014(UTC)
Posts: 6

Hello,

I got an error when running a .NET4.0 application that is using the GraphicsMill Core (x86) version 8.1.43.

The error I receive is (Google translated from Dutch) : An imported procedure can not be loaded by Aurigma.GraphicsMill.dll.
Normally when I get this error, I install the C++ Redistributable Package (2013) and everything runs as it should be.
But on a WindowsXP 32-bit version this does not seem to work.

Are there limitations that the GraphicsMill Core version 8.1.43 is not compatible with WinXP or are there other dependancies?

.Net framework 4.0 is installed
C++ Redistributable Package is installed (2013)
I even installed C++ Redistributable Package 2008 and 2010 but nothing works.

Please advise.
Fedor  
#2 Posted : Wednesday, July 27, 2016 4:07:56 AM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,556

Thanks: 5 times
Was thanked: 62 time(s) in 61 post(s)
To fix the problem you should use the Graphics Mill assemblies for .NET 3.5 (which run on Windows XP/2003) in the .NET 4.0 application.

To get it run you should:

1. Install Visual C++ 2008 runtime:

https://www.microsoft.co...ad/details.aspx?id=15336 (x64)
https://www.microsoft.co...nload/details.aspx?id=29 (x86)

2. Add to the configuration file:

<startup useLegacyV2RuntimeActivationPolicy="true">

If you have any other questions, don't hesitate to let me know.

Edited by user Wednesday, July 27, 2016 4:09:05 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Best regards,
Fedor Skvortsov
Patrick Vossen  
#3 Posted : Wednesday, July 27, 2016 7:04:45 AM(UTC)
Patrick Vossen

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 7/11/2014(UTC)
Posts: 6

Hi Fedor,

Thanks for the quick responce.

I have changed the reference to the DOTNET3.5 version of the Aurigma.GraphicsMill.dll
But now I get the following error:
Error 16 'Could not load file or assembly 'Aurigma.GraphicsMill' or one of its dependencies. Could not find or load a specific file. (Exception from HRESULT: 0x80131621)'

FYI: the dll is used in a custom control (GDI label), as part of a larger project.
The main project raises this error.
I have added a screendump of my project tree.

The urigma.GraphicsMill.dll is referenced in Alabel. Alabel is used as control on several forms.
I have added a app.config to Alabel and added '<startup useLegacyV2RuntimeActivationPolicy="true"/>' to the file as shown on the screendump.

Screendump Project

Grtz Patrick Vossen
Fedor  
#4 Posted : Wednesday, July 27, 2016 7:08:33 AM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,556

Thanks: 5 times
Was thanked: 62 time(s) in 61 post(s)
Did you install Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package?


http://www.graphicsmill.com/doc...on-notices.htm#MVPackage
Best regards,
Fedor Skvortsov
Patrick Vossen  
#5 Posted : Wednesday, July 27, 2016 10:55:17 PM(UTC)
Patrick Vossen

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 7/11/2014(UTC)
Posts: 6

Yes, C++ 2008 SP1 is installed


I am doing some testing.
At first it seems that I've got the issue using VS2010.
It seems to work using VS2015, but I am still testing...

Edited by user Thursday, July 28, 2016 12:34:05 AM(UTC)  | Reason: Added first test results

Fedor  
#6 Posted : Monday, August 1, 2016 2:03:34 AM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,556

Thanks: 5 times
Was thanked: 62 time(s) in 61 post(s)
Patrick,

So does it work currently?
Best regards,
Fedor Skvortsov
Patrick Vossen  
#7 Posted : Monday, August 1, 2016 3:12:49 AM(UTC)
Patrick Vossen

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 7/11/2014(UTC)
Posts: 6

Hi Fedor,

Opening the project in VS2015 solved the 'Could not load file or assembly 'Aurigma.GraphicsMill' or one of its dependencies. Could not find or load a specific file. (Exception from HRESULT: 0x80131621)'-issue.

But after building the new .exe and custom control dll's, and running it on a WinXP 32bit I get the error 'Mixed mode assembly is built against version 'v2.0.50727' of the runtime and cannot be loaded in the 4.0 runtime without additional configuration information.'

I have also added the '<startup useLegacyV2RuntimeActivationPolicy="true">' to the main project and some extra options as discussed in this Stack-post but I did not got it to work...

Grtz Patrick



Fedor  
#8 Posted : Thursday, August 4, 2016 8:02:22 AM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,556

Thanks: 5 times
Was thanked: 62 time(s) in 61 post(s)
Hi Patrick,

I created a simple .NET 4.0 application with referenced .NET 3.5 assemblies of Graphics Mill and reproduced the problem on Windows XP successfully.

The installation of Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86) (https://www.microsoft.com/en-US/...onfirmation.aspx?id=5582) solved the issue.

I attached a sample project as well as sent (via PM) you a link with compiled binaries which you can test on your Windows XP instance.

Please let me know if you run the sample project successfully.

Edited by user Saturday, August 6, 2016 8:39:54 AM(UTC)  | Reason: Not specified

File Attachment(s):
Forum_14096_NET40.zip (4kb) downloaded 2 time(s).
Fedor attached the following image(s):
vc_redist.png
Best regards,
Fedor Skvortsov
Patrick Vossen  
#9 Posted : Thursday, August 4, 2016 11:09:02 PM(UTC)
Patrick Vossen

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 7/11/2014(UTC)
Posts: 6

Thanks Fedor,

I am going to give it a try..

Grtz Patrick
Patrick Vossen  
#10 Posted : Friday, August 5, 2016 2:08:36 AM(UTC)
Patrick Vossen

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 7/11/2014(UTC)
Posts: 6

Hi Fedor,

It works!
After struggling
-I had to change the reference to the DotNet3.5 version of the Aurigma.GraphicsMill.dll using VS2015. Using VS2010 raises a License error in VS2010.
- I forgot to distribute the <application name>.exe.config together with the application.exe I didn't know/never heard that this was necessary.. but I learn every day.

Your sample project solved everything.

Grtz Patrick



Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.