Welcome Guest! You need to login or register to make posts.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
chrisfoto  
#1 Posted : Monday, April 7, 2008 6:01:44 PM(UTC)
chrisfoto

Rank: Member

Groups: Member
Joined: 4/13/2007(UTC)
Posts: 3

hello

Is there a way to check during uplaod if images are corrupted ? if yes , do you uplaod again the pic ?

regards

CM
hello
we have a general upload progress barre for the moment in the pop up during an upload .
I would like to add on the pop up a progress barre for each picture .


is it possible ? if yes , i ssomeone already developp it ?

thx for help

chris
Eugene Kosmin  
#2 Posted : Tuesday, April 8, 2008 12:37:13 PM(UTC)
Eugene Kosmin

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 9/19/2006(UTC)
Posts: 439

Was thanked: 22 time(s) in 22 post(s)
Hello Chris,

Quote:
Is there a way to check during uplaod if images are corrupted ? if yes , do you uplaod again the pic ?


You can check whether image is corrupted only by result of thumbnail creation. You can use UploadThumbnailCompressionMode property for such purposes. And small example you can find here.

Quote:
we have a general upload progress barre for the moment in the pop up during an upload .
I would like to add on the pop up a progress barre for each picture .


There is a PackageProgress event, but it is implemented only on ActiveX version. If you set FilesPerOnePackageCount property to 1, the event will give you the progress for each picture.

Edited by user Wednesday, October 29, 2008 1:25:24 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Best regards,
Eugene Kosmin.
Aurigma Development Team
funraiser  
#3 Posted : Wednesday, April 9, 2008 5:29:10 AM(UTC)
funraiser

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 4/9/2008(UTC)
Posts: 5

Hello Eugene,

If you upload thumbnails, there is no method to check if the thumbnail upload has successfully arrived. The MD5 Check is always on the source-image and never on the thumbnail. Is there a method how I can know that the uploaded thumbnail is not corrupt?

Kind Regards,
Kristof Van den Bergh
Eugene Kosmin  
#4 Posted : Wednesday, April 9, 2008 12:23:45 PM(UTC)
Eugene Kosmin

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 9/19/2006(UTC)
Posts: 439

Was thanked: 22 time(s) in 22 post(s)
Hello,

Using CompressionMode for getting thumbnails you can check UploadFileXCompressionMode_N POST field. When thumbnail was successfully generated, the value must be “Jpeg”.

For example:

Code:
var iu = new ImageUploaderWriter("ImageUploader", 800, 600);
...
iu.addParam("UploadThumbnail1FitMode", "Fit");
iu.addParam("UploadThumbnail1Width", "300");
iu.addParam("UploadThumbnail1Height", "300");
iu.addParam("UploadThumbnail1CompressionMode", "*.* = Jpeg, SourceFile");
...
iu.writeHtml();


And server side code could be:

Code:
void Page_Load()
{
    if (Request.Form["UploadFile1CompressionMode_1"] == "Jpeg")
    {
        Response.Write("Thumbnail got");
    }
    else if (Request.Form["UploadFile1CompressionMode_1"] == "SourceFile")
    {
        Response.Write("Thumbnail was not got");
    }
}


I’ll place as an attachment small code sample.

Edited by user Wednesday, October 29, 2008 1:24:56 PM(UTC)  | Reason: Not specified

File Attachment(s):
CheckThumbnailResult.zip (6kb) downloaded 5 time(s).
Best regards,
Eugene Kosmin.
Aurigma Development Team
funraiser  
#5 Posted : Wednesday, April 9, 2008 4:50:53 PM(UTC)
funraiser

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 4/9/2008(UTC)
Posts: 5

Hello Eugene,

You didn't understand my question correctly. I'll tell you about my experience:

We are using Image Uploader for uploading thumbnails. We do not upload the source file.

From time to time, we see that the thumbnails arriving on our storages have some errors (=corrupt image). A further check with ImageMagick learns us that the thumbnails are corrupt:

Corrupt JPEG data: premature end of data segment `/LocalCollector/12398705/CONVAR1.jpg1.jpg'.

Unsupported marker type 0xf8 `/LocalCollector/12398705/CONVAR1.jpg76.jpg'.

Corrupt JPEG data: 1 extraneous bytes before marker 0xd9 `/LocalCollector/12398704/000_Bild_06.jpg'.

Corrupt JPEG data: 128 extraneous bytes before marker 0xd9 `/LocalCollector/12398704/MikeyMax__Trevor.jpg'.

Unsupported JPEG process: SOF type 0xcf `/LocalCollector/12398891/P7110021.jpg'.

Corrupt JPEG data: found marker 0xd9 instead of RST6 `/LocalCollector/12398891/P7110052.jpg'.

Bogus Huffman table definition `/LocalCollector/12398891/P7110039.jpg'.


This is just some examples of errors we encountered during the past 4 days.

I know how to check if the thumbnail has arrived, but I would like to check if the thumbnail arrived successfully (=not corrupt!). We can do this check through ImageMagick or GD (however, that's eating resources), so my preference goes to MD5 (or HashAlgoritm).

Unfortunately, for thumbnails there is no hashalgoritm available, as far as I think.

Have you any suggestions?

Kind Regards,
Kristof Van den Bergh



Edited by user Wednesday, April 9, 2008 4:51:42 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Fedor  
#6 Posted : Thursday, April 10, 2008 9:15:23 PM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,556

Thanks: 5 times
Was thanked: 62 time(s) in 61 post(s)
Yes, there is no way to check MD5 hash for thumbnails. We will probably implement it in further versions. If you are interested in it to be implemented as a custom feature please contact us at sales@aurigma.com. Please refer this topic in your email.

Edited by user Thursday, May 22, 2008 1:38:59 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Best regards,
Fedor Skvortsov
funraiser  
#7 Posted : Friday, April 11, 2008 1:57:08 AM(UTC)
funraiser

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 4/9/2008(UTC)
Posts: 5

Hello Fedor,

I would like to, but at this moment i'm not quite happy about Aurigma.
First of all, it took a while to get the correct serials from Max Osokin (appearently, he gave us wrong serials [...]). But okay, that's solved some days later.

Unfortunately, we are having some issues after our upgrade from 5.0 to 5.1. Since April 1th, we are in contact with Tamila Ashrafova about the problems we are experiencing. Due to the long response times, we even had to do a rollback to 5.0 because multiple clients were complaining.
As of today, not all problems are solved. On my latest mail from April 9th, I've still got no response. It's going all too slow for me :(

As third, I've tried multiple times to call Aurigma by phone, but I was not able to reach someone.

I still hope on a successfull cooperation for solving the issues.

If we succeed in implementing the new Aurigma 5.1 and solve current issues, we might be intrested to take a look at an offer for this custom feature.

Kind Regards,
Kristof Van den Bergh
Fedor  
#8 Posted : Saturday, April 12, 2008 3:41:14 AM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,556

Thanks: 5 times
Was thanked: 62 time(s) in 61 post(s)
Hello Kristof,

thank you for letting us know about the problem with support. I will investigate the problem and will be in touch with you. Thank you for your cooperation. I will be in touc with you right after weekend.
Best regards,
Fedor Skvortsov
funraiser  
#9 Posted : Tuesday, April 15, 2008 4:44:19 PM(UTC)
funraiser

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 4/9/2008(UTC)
Posts: 5

Hello Fedor,

I was hoping to get in contact with you on Monday or Tuesday, but unfortunately I haven't received yet any response to our e-mail from last week. Thereby, I've sent yesterday a new problem report that we have found on multiple pc's.

The first problem is regarding the AdditionalFormContent, the second problem is regarding a sudden change in $_REQUEST parameters regarding SourceFile vs JPEG, but all is included in the e-mail.

Please let me know something by e-mail or call me during 9-17h GMT+1.

Kind Regards,
Kristof Van den Bergh




Fedor  
#10 Posted : Tuesday, April 15, 2008 7:48:29 PM(UTC)
Fedor

Rank: Advanced Member

Groups: Member, Administration, Moderator
Joined: 7/28/2003(UTC)
Posts: 1,556

Thanks: 5 times
Was thanked: 62 time(s) in 61 post(s)
Hello Kristof,

We have replied you on Tuesday. I have just resent the email. I have also copied email to PM.

We have received your another support request. We will process it shortly.

If you will not receive the answer please PM or post here.

I am sorry for the problems.
Best regards,
Fedor Skvortsov
funraiser  
#11 Posted : Wednesday, April 23, 2008 11:20:32 PM(UTC)
funraiser

Rank: Newbie

Groups: Member
Joined: 4/9/2008(UTC)
Posts: 5

Hello Fedor,

Since 3 April, we are already in contact with Aurigma Support for 2 issues. We received an updated version 5.1.15.0, but this does still not solve the two bugs mentioned.

We are now 20 days later and we still do not have a fully working version. Please check with your development department and add some speed to the process. It is really taking too long.


Kind Regards,
Kristof Van den Bergh
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.